2008-12-12
 13:39:23

Banankaka

Som sagt ,man får passa på...
Idag blir det en banankaka, så nu vet ni vart ni ska ta vägen om ni är fikasugen =)



Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader, varmluft.

2. Vispa strösocker, florsocker och smör poröst och krämigt.

3. Mixa bananerna och blanda dem i smeten, tillsätt äggen.

4. Blanda de torra ingredienserna och vänd försiktigt ner dem i smeten.

5. Fyll en smord och bröad 24 cm i diameters kakform med löstagbara kanter.

6. Grädda kakan mitt i ugnen, i cirka 30-35 minuter.




Förberedelsetid: 10 min

Tillagningstid: 30 min

Färdigt på: 40 min

Ingredienser

1 dl strösocker
 2 dl florsocker
150 g mjukt smör
3 st mogna bananer
 2 st ekologiska ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
 0.5 tsk malen kanel
 0.5 tsk malen ingefära
 50 g valnötskärnor
smör och ströbröd till formen

Tips

När det står varmluftsugn i receptet, men du bakar med vanlig ugn, höj temperaturen i din ugn med runt 20- 25 grader så blir det bra.



KOMMENTERA DETTA INLÄGG:

« NAMN Spara info?

« E-POST (publiceras ej)

« URL

Kommentar: